0545 357 66 10

    Randevu Almak için bizi arayın veya formu doldurun.





    Güzellik Merkezi Egemed Hastaneleri’nde…

    EGEMED Söke Hastanesi Güzellik Merkezi , sağlık hizmetlerinin ayrılmaz parçası olan güzellik, estetik ve kozmetik sektörlerinde en sağlıklı, en etkili hizmetleri vermek için huzur ve güven veren atmosferi ile 2013 yılında hizmete girmiştir.

    Uzman Hekim eşliğinde, iyi yetişmiş sertifikalı estetisyenleri, ve kaliteli medikal estetik cihazları ile bölgenin ihtiyacı olan kaliteli ve sağlıklı uygulamaları ile bölgenin önder ve örnek merkezidir.

    BOTOX NEDİR?

    Botoks, yüzde beliren kırışıklıkları ve ince çizgileri yok etmenin en güvenilir ve en kolay yöntemlerinden biridir. Botoks, Clostridium Botulinum adlı bakteriden laboratuar koşullarında elde edilen, estetik tıpta yüz kırışıklıkları ve aşırı terleme tedavisinde kullanılan bir ekzotoksindir. Çoğu estetik operasyonun aksine botoks uygulaması esnasında herhangi bir kesme işlemi gerçekleşmez. Kişi, uygulama sırasında herhangi bir acı ya da ağrı hissetmez. Aynı gün, işlerine kaldığı yerden devam edebilir.

    Botoks ne amaçla kullanılır?

    Botoks, en çok yüzdeki kırışıklıkların giderilmesi ve koltukaltı ,el ve ayakta terlemelerinin tedavisinde kullanılır. Hem tedavi edici, hem de koruyucu özelliği vardır. Yıllar içerisinde yüze yerleşmiş çizgilerin tamamen açılmasını sağladığı gibi, henüz yüze yerleşmemiş ancak tekrarlayan kas hareketleriyle belirginleşen çizgilerin derinleşmeden düzelmesini sağlar. Ayrıca ter bezlerini bloke edici etkisiyle aşırı terlemeyi sonlandırır.

     

    BOTOX NASIL ETKİ EDER?

     

    Botoks, sinir uçlarında iletimi sağlayan maddelerin salınımını engeller. Sinirler ile onların uyardığı kaslar ya da ter bezleri arasındaki elektriksel iletimi geçici olarak durdurarak etkisini gösterir. Botoks sadece enjekte edildiği bölgede etkisini gösterir. Sistemik olarak tüm kaslara etki etmez.

    Botoks ile kırışıklık ve derideki çizgiler geçici süre yok edilir. Botoks tedavisinin etki süresi 4-6 ay civarındadır. Etki süresi kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Bu süreyi yaş ve uygulanan bölgenin durumu etkilemektedir. Hamile veya emziren bayanlar dışında hemen hemen herkes botoks işlemi yaptırabilir.

     

    BOTOX ÖNCESİ DİKKATE EDİLMESİ GEREKENLER

     

    Aspirin ve ağrı kesiciler, kas gevşeticileri,E vitamini, kullananlarda uygulama yerlerinde morarma riski yükselmektedir. Dudakta veya vücudun herhangi bir yerinde uçuk olmaması veya gribal enfeksiyonun olmamasıda önemlidir.Eğer mümkünse tedaviden 5-7 gün önce bu ilaçların alınmaması istenmektedir.

     

    BOTOX SONRASI DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

     

    Botoksun uygulandığı gün spora, kuaföre veya saunaya gidilmemesi önerilir ayrıca 3 gün havuza gidilmemelidir. Aynı gün uyku pozisyonuna dikkat edilmeli yüz üstü yatılmaması gerekmektedir.

    Botox ile HİPERHİDROZİS (AŞIRI TERLEME) TEDAVİSİ

    Botoks kullanılarak ter bezleri ile sinir uçları arasındaki iletim durdurulup ter bezlerinin çalışması azaltılabilir. Bazı kişilerde özellikle sosyal hayatta ve iş hayatında çok problem yaratan koltuk altı bölgesine,botoks uygulandığında bu kişilerin şikayetlerinde düzelme sağlanır.

     

    DOLGU NEDİR?

    Yaşlanma ile birlikte cilt altı yağ tabakası ve cildin hyalüronik asit, elastik ve kollajen lifler gibi bazı yapısal elemanlarında azalmalar, bunun sonucunda da kırışıklıklar ve sarkmalar meydana gelir. Dolgular, işte bu kırışıklık, sarkma, izleri gidermek, bazen de dokuya şekil veya hacim vermek için cilt altına enjekte edilen geçici, yarı kalıcı veya kalıcı maddelerdir.

    Dolgu nasıl etkili olur?

    Dolgu maddesi ince bir iğneyle düzeltilecek alana enjekte edilir. Jel kırışıkların altını doldurur ve kırışıklığı düzeltir. Yüzdeki sarkmalarda yüze hacim vererek sarkmayı giderir. Ayrıca hyaluronik asit ve kalsiyum hidroksi apatit ciltte kollajeni arttırdığı bilinen maddelerdir. Ciltte yenilenme meydana geldiği için dolgu maddesi eridikten sonra bile uygulanan bölge ilk haline göre çok daha   iyİ gözükmektedir.

     

    Yüzde ne amaçla, hangi bölgelere dolgu uygulanabilir? 

    • Elmacık kemiklerini belirginleştirmek
    • Nazolabial olukları (burun kenarından ağız köşesine doğru inen çizgiler) düzeltmek
    • Gözaltındaki çökme ve morlukları gidermek
    • Yüzdeki sarkmanın giderilmesi için noktasal uygulama
    • Ağız kenarlarındaki sarkma çizgilerini azaltmak
    • Çene ve çene hattını belirginleştirmek
    • Dudak şekillendirmek ve dolgunlaştırmak
    • Dudak etrafındaki kırışıklıkları yok etmek
    • Kaşa şekil vermek
    • Burunda küçük şekil bozukluklarını gidermek ve burun ucunu kaldırmak
    • Kaş arasındaki çizgileri azaltmak
    • Akne ve yara izlerinin gidermek

     

    Dolgu uygulaması ağrılı mıdır?

    Çoğu kişi enjeksiyonların ağrı duyulmaksızın gerçekleştiğini söylemektedir. Uygulama öncesi lokal anestezik etkili bir krem kullanımı ağrı eşiği düşük olanlara yardımcı olabilir.

    Dolgu kimlere uygulanmaz?

    Hamile, emziren annelere, cildinde enfeksiyon ve iltihap olanlara, dolgu maddelerine duyarlılığı olduğu bilinen kişilere uygulanmaz.Dudakta veya vücudun herhangi bir yerinde uçuk olmaması veya gribal enfeksiyonun olmamasıda önemlidir.

     

    PRP Tedavisi Nedir?

    PRP kişinin kendinden küçük bir miktar kan alındıktan sonra kanın özel bir işlem ile plazmasının ayrıştırılarak, vücuda enjeksiyon yoluyla geri verilmesi işlemidir. Elde edilen plazma, “platelet” denilen hücrelerden oldukça zengindir. Vücuttaki temel görevi kanın pıhtılaşmasını sağlamak olan plateletler, içerdikleri büyüme faktörleri sayesinde yara iyileşmesinde önemli role sahiptir. Kozmetik dermatolojide cilt gençleştirmenin yanı sıra yara izleri, çatlakların giderilmesi, saç dökülmesi ve ortopedi tedavisinde de kullanılanPRP tedavisi, vücuda herhangi yabancı madde veya ilaç vermeden tamamen doğal bir gençleşme sağlar. Cilt gençleştirmenin yanı sıra PRP yara izleri, çatlakların giderilmesi ortopedi ve saç dökülmesi tedavisinde de uygulanır.

    PRP Uygulama Nedenleri

    PRP uygulamanın pek çok nedeni vardır. Bunlardan bazıları şöyle sıralanabilir;

    • Deriye esneklik ve parlaklık kazandırmak
    • Kırışıklıkları ve çöküntüleri önlemek
    • Yara, çatlak ve deri hasarında deriyi yeniden yapılandırmak
    • Lazer gibi işlemler sonrasında derinin hızla yapılanmasını sağlamak
    • Medikal estetikte yüz, el ve kollar, bacak içleri, boyun ve dekolte gibi bölgelerde
    • Saç dökülmelerinde saçın yapısını yeniden sağlamlaştırma amacıyla hem tek başına hem de diğer yöntemler ile birlikte uygulandığında tedaviyi güçlendirmede,kullanılır.

    PRP Uygulaması Ne Kadar Sürer ve Kaç Kere Yapılır?

    PRP uygulama işlemi uzun sürmemekle beraber, ilk uygulamadan sonra sağlanan canlı ve sağlıklı görünüm bir süre sonra gerileme gösterebilir. 3 veya 4 uygulamadan oluşan kürler her 10 – 12 ayda bir tekrarlandığında, doku onarımı ve yenilenmesinin etkisi kalıcı sayılabilecek kadar uzun etkili olabilmektedir.

    Saç dökülmelerinde ise PRP uygulaması 3-4 hafta ara ile kişinin özelliklerine göre 4 – 6 seans sürmektedir.

     

    PRP Uygulamasının Yan Etkileri ve Riskleri Var Mıdır?

    • PRP uygulaması kişinin kendisinden alınan kan ile sağlanan bir tedavi olduğu için yan etkileri olan bir yöntem değildir.
    • Genel anestezi gerektirmeyen bir işlem olduğu için anesteziye bağlı riskler ortadan kalkmaktadır. Estetik amaçlı gerçekleştiriliyor olsa da PRP uygulamasının tıbbi bir işlem olduğu unutulmamalı ve mutlaka uzman ve tecrübeli hekimler tarafından gerçekleştirilmelidir. Dikkat gösterilmesi gereken bu husus, hem risk oluşturabilecek etkenlerin tespitinde ve önlenmesinde, hem de uygulamanın başarısında önemli bir koşulu oluşturmaktadır.

     

    MEZOTERAPİ

    Yüz mezoterapisi (mezolift) nedir?

    Yüz mezoterapisinde ilaçlar küçük miktarlarda karıştırılarak cildin içine ve altına direkt olarak verilir. Mezoterapi ile böylece cilt etkili maddelerden kısa sürede faydalanabilir. Ayrıca ilaçlar çok az miktarda verildiği için kullanılan maddelerin yan etki olasılığı azalır. Yüz mezoterapisi (mezolift) cildi yenileyen, cilt kırışıklığı ve cilt sarkmalarına etkili olan doğal ve faydalı bir yöntemdir.

    Mezoterapi Hangi Problemleri Çözer?

    • Cilt yaşlanması
    • Sarkma
    • Ciltte aşırı yağlanma
    • Pigmentasyon değişimleri ve dengesizlikleri
    • Deride cansızlaşma
    • Cildin dış faktörlerden fazla etkilenmesi gibi problemlere çözüm olur.

    Yüz Mezoterapisi İşlemi Acı Verir Mi?

    İğnenin dermise batımı ve mezoterapi ilacının içindeki maddelerin deri altına yayılımı ile bir yanma hissi oluşur. Bu hislerin engellenmesi için de lokal anestezi kremi işlemden 20 dakika önce uygulanır. Mezoterapi ilacı enjekte edilemden önce de krem cilt üzerinden temizlenir. Böylece deri altında tam bir etki sağlanır.

    Mezoterapi Tedbir Amaçlı da Yapılabilir Mi?

    Evet yapılabilir. Bu gibi uygulamalar için illa ki yaşlanma beklenmemelidir. Hatta önlem amaçlı olarak orta yaşa gelmeden uzun vade de mezolifting işlemi yapılırsa yaşlanmaya karşı önlem alınmış olunur hem de cilt kendini daha kolay toplarlar ve dış faktörlerden daha az etkilenir.

    Yüz mezoterapisi ne sıklıkta uygulanır?

    Yüz mezoterapisi başlangıçta 1-4 hafta aralıklarla uygulanır. Ortalama 4-6 seans sonrası 3-6 ayda bir tekrarı yapılabilir. Yüz mezoterapisi  sonuçları ikinci seanstan sonra ortaya çıkmaya başlar. Tedavi bittikten sonra cilt yenileme etkisi devam eder.

    Yüz mezoterapisinde (mezolift) hangi yan etkiler görülür?

    Yüz mezoterapisinde (mezolift) önemli yan etkiler görülmez. İşlemden bir gün sonra hafif morluklar olabilir. Makyajla kapatılabilir. Nadiren alerji ya da enfeksiyon görülebilir.Kolayca tedavi edilir.

     


    Saç Mezoterapisi Nedir?

    Saç mezoterapisi, FDA (Amerika Sağlık Örgütü) tarafından onay almış, sonuçları ise oldukça etkili bir tıbbi uygulamadır. Saçlarının hızlı bir biçimde seyreldiğini fark eden erkek ve kadınlar bu yöntemle saçlarını besleyerek daha sağlıklı saçlara sahip olabilirler. Saç mezoterapisi yönteminde oldukça ince uçlu iğneler kullanılarak saç derisine orta bölümden minimal dozajlarda mikroenjeksiyon yapılır.

    Mikroenjeksiyon sayesinde cildin fonksiyonel tabakası olan dermis tabakası uyarılarak saç kökünün gerek duyduğu mineraller, oligelement, vitaminler ve düzenleyiciler dokuya verilir. İşlem lokal olarak uygulanır ve bu uygulama herhangi bir cinsiyet veya yaş ayrımı olmaksızın herkese yapılabilir.

    Saç mezoterapisi hangi durumlarda uygulanır?

    • Stres kaynaklı saç dökülmelerinde,
      • Mevsimsel saç dökülmelerinde,
      • Metabolik kaynaklı saç dökülmelerinde,
      • Alopecia Areata,
      • Saçkıranlarda,
      • Genetik olarak erkek tipi saç dökülmesinde,
      • Gebelik ardından yaşanan ani saç dökülmeleri için de oldukça etkilidir.
      • Diğer tüm nedenlere bağlı olarak görülen saç dökülmelerinde uygulanmaktadır.

    Saç mezoterapiside , yüz meozterapisi gibi aynı yöntemle uygulanır.

     

    DERMAPEN NEDİR ?

    Dermapen; titreşim yöntemiyle çalışan ucunda 10 ile 38 arası mikro iğne bulunduran bir cihazdır, ve bu tedavi yöntemi antik Çin tıbbına dayanmaktadır.

    Yüzümüz de bulunan 3 tabakanın orta tabakası olan dermise, mikro iğneler sayesinde kanallar açarak ulaşılır.

    Cildin ihtiyacına yönelik vitamin ve serumlar bu kanallar vasıtasıyla cilde uygulanır ve güvenli bir şekilde yenilenmesi sağlanır.

    Bu işlem yapılırken cildin değerli üst tabakası olan epidermise en ufak zarar verilmez.

    DERMAPEN SIRASINDA NELER YAPILIR ?

    • Yöntem uygulanmadan önce cilt yapısına göre anestezi kremi sürülür
    • Tedavi dört mevsim içerisin de  özellikle yüz, el ve boyun bölgelerinde, saç, akne, leke, çatlak, selülit ve vücutta doku kaybı olan tüm bölgelerde her cilt yapısına uygulanabilmektedir.
    • Ağrısız ve  yaşantımız da bize ekstra sorumluluklar yüklemeden  15-20 gün arayla 5-6 seans uygulama sonunda cildinizin yeniden doğuşunu hissedeceksiniz.

    Dermapen, ince çizgilerin azalmasını, derinin sıkılaşması ve gençleşmesini, akne izleri ve yara izlerinin azalması hatta yok olmasını, çatlak izlerinin giderilmesini, kolajen dokunun gelişmesini sağlar.

    Dermapenin özel içerikli serumlarla yapılması daha etkili sonuçlar almanızı sağlar.

    Göz Altı Işık Dolgusu Nedir?

    Genetik ve yaşlanmaya bağlı nedenlerle göz altı bölgesinde görülen, oluklar, çökme, morluk ve göz altı torbaları gibi deformasyonlar görülebilir.Bu gibi durumları azaltmak amacıyla göz altı ışık dolgusu uygulanır.

    Yapıldıktan sonra hemen etkisi görülmekle birlikte en iyi sonuç 1 ayda ortaya çıkar. Gözaltı dolgusunun süresi 1-2 yıl arasında değişebilir. Çok pratik olan bu yöntemin avantajlarından biri hyaluronik asitin kolayca eritilebilmesidir. Gözaltı anatomik yapısı nedeniyle özel bir bölgedir. Bu nedenle göz altı dolgusu anatomiyi iyi bilen deneyimli doktorlarca yapılmalıdır.

    Göz Altı Işık Dolgusu Nasıl Yapılır?

    Bu tedavi tıpkı yüz ve dudak dolgusu gibi çok ince uçlu iğnelere sahip olan enjeksiyonlar ile yapılır. Tedavi başlamadan önce göz çevresi muayene edilir ve hastanın ten rengi, problem derecesi göz önünde bulundurularak tedavi içeriği ayarlanır. Uygulamadan önce de göz çavresine düşük dozda bir lokal anestezi uygulanır. Lokal anestezi etki ettikten sonra,

    • Göz çevresi özel bir tonik ile silinir. Kir ve makyajdan arındırılır.
    • Göz çevresinde gerekli tüm noktalara doktorun ayarladığı doz ile ufak dolgu aşılamaları yapılır.
    • Kızarıklık öneleyici medikal bir krem uygulandıktan sonra göz çevresine yerleştirilen pamuk üzerinden soğuk uygulaması yapılır. Bu uygulama kızarıklığı yatıştırmak ve rahatlatmak içindir.

     

    KİMYASAL PEELİNG

    Kimyasal peeling, bir veya birkaç kimyasal ajanın deriye uygulanması ile deride çeşitli derinliklerde kontrollü hasar oluşturulması ve sağlıklı bir derinin ortaya çıkmasını hedefleyen uygulama yöntemidir. Kimyasal peelingte amaç, deri tabakalarında istenilen derinliğe kadar hasar oluşturmak ve rejenerasyon sırasında yara iyileşmesinin avantajlarından yararlanarak çeşitli lezyonların tedavisini sağlamaktır.

     

    Kimyasal Peeling Çeşitleri Nelerdir?

    Yüzeysel Peelingler:

    Kullanılan meyve asitleri (Glikolik Asit, Pirüvik Asit, Salisilik asit, Laktik Asit) cilde donuk görünüm veren ölü hücreleri temizleyerek sağlıklı hücrelerin gelişmesini ve yüzün canlanmasını sağlar. Kimyasal peeling ile cildin doğal rengi, dokusu ve pürüzsüzlüğü konusunda çok büyük gelişme sağlanabilir. Ayrıca cildi sıkılaştırarak yüzeysel çizgi ve kırışıklıkları da azaltır. Yüzeysel peelingler 2 haftada bir 6-8 seans olarak planlanabilir. Her seansta cildin reaksiyonuna göre konsantrasyon ve peelingin ciltte kalış süresi arttırılır.

    Orta Peelingler:

    En çok kullanılanı TCA peelingler olup işlemden sonra 3-7 gün ciltte kızarıklık ve soyulma görüleceğinden tedavi planı bu duruma göre yapılmalıdır.

    Cosmelan ve Dermamelan, orta peeling sınıfına giren bir uygulamadır. Sadece 1 kez yapılması yeterlidir. Maske gibi uygulanan peeling cilt tipine göre 8- 12 saat ciltte kaldıktan sonra temizlenir ve tedavi daha az konsantrasyonda ki aynı ürün ile 3 ile 6 ay devam ettirilir.

    Derin peelingler:

    Fenol gibi derin peelingler özellikle kardiak risklerinden dolayı klinik ve muayenehane gibi ortamlarda kullanılmamalıdır.

    KİMYASAL PEELİNG ÖNCESİ İNCELENMESİ GEREKEN DURUMLAR

    • Aktif enfeksiyon ve açık yaraların olması
    • Aktif uçuk (herpes) virüs enfeksiyonu
    • Son 3-12 ay arasında geçirilmiş orta veya derin peeling
    • Yakın zamanda geçirilmiş yüz cerrahisi
    • Anormal skar oluşumu, keloid hikayesi ve geç yara iyileşmesi öyküsü
    • Radyoterapi öyküsü
    • Fitzpatrick deri tipi IV, V, VI
    • Salisilik asit peelingi için Aspirin alerjisinin olması
    • Antikoagülan kullanımı
    • Yoğun sigara kullanımı
    • Gebelik / emzirme
    • Yoğun güneş ışığına maruz kalma riski
    • Geçirilmiş cerrahi girişimler (en az 6 ay beklenmelidir)

    KİMYASAL PEELİNG SEANS SÜRESİ VE SEANS SAYILARI

    Seanslar tedavi edilecek bölgenin büyüklüğüne göre ortalama 30 – 60 dk. sürmektedir.
    Seans sayıları kişiden kişiye, vakaya ve uygulama türüne göre değişiklik göstermekle birlikte ortalama;

    • yüzeysel peeling uygulamalarında 2 – 4 hafta aralıklarla 4 – 8 seans,
    • orta derinlikte peeling uygulamalarında 2 – 4 ay aralıklarla 2 – 4 seans,
    • derin peeling uygulamalarında genelde tek seans yeterli olmaktadır.

    KİMYASAL PEELİNG ÖNCESİ UYARILAR

    • Kimyasal peeling işleminden az 1 hafta öncesinden saç boyası ve perma yaptırılmamalıdır.
    • Tedavi için mümkün mertebe bahar ve kış ayları seçilmelidir.

    KİMYASAL PEELİNG SONRASI UYARILAR

    • Direkt güneş ışığına maruz kalınmamalı ve solaryumdan kaçınılmalıdır. Bu hassasiyet mümkün mertebe 6 ay süreyle uygulanmalıdır. Bu süre boyunca yüksek faktörlü güneş koruyucular kullanılmalıdır. Yaz aylarında şapka ve gözlük kullanmakta önleyici tedbirler arasındadır.
    • İlk gün duş yapılmamalı, 1 hafta süreyle ılık bir duş tercih edilmelidir.
    • 2 – 3 gün sonrasında makyaj yapılmasında bir sakınca yoktur. Dudak ve göz makyajı yapılabilir.

     

     

    Gençlik Aşısı Nedir?(MATRİKS AŞISI)

    Gençlik aşısı , zamanın etkisiyle kişilerin cildinde oluşan deformasyonların, sarkmaların ve kırışıklıkların giderilmesinde uygulanan medikal – kozmetik bir tedavidir. Tedavinin temelinde cilde uygulanan “hyalüronik asit ve amino asit” bulunmaktadır. En çok bebek cildinde bulunan “hyalüronik asit”, cilde nem, parlaklık, esneklik ve canlılık verir. Cildin zamanın etkisiyle yitirdiği kolajenin de yapı taşı olması itibariyle, cilde enjeksiyon yoluyla verildiğinde cildin nemli ve parlak kalmasını sağlamakta, diğer taraftan kolajen üretimini tetikleyerek cildin sağlıklı ve sıkı kalmasına etki etmektedir. Tedavi, ciltte meydana getirdiği “yenilenme” ve dokularda yarattığı “geri dönüşüm” sebebiyle “gençlik aşısı” olarak anılmaktadır.

    Gençlik Aşısı Kimlere Uygulanabilir?

    20 yaşından itibaren tüm cilt tiplerine uygulanabilir. Hiçbir reaksiyona sebep vermemesi cildin kendi molekül yapısında olmasından kaynaklanır. Yüzde, boyunda, dekoltede ve ellerde sıklıkla uygulanan, bu bölgelerdeki problemlerin çözülmesinde önemli etkileri olan bir yapısı vardır. En önemli kullanım alanı Anti-aging uygulamalarıdır. Yaşlanma sürecinin cilt üzerindeki negatif etkilerinden cildi korumak amacıyla uygulanan aşı ; hem önleyici hem de tamamlayıcı bir anti-aging tedavisidir.

    Özellikle alkol, sigara, akne, güneş ve solaryumdan zarar görmüş ciltlere diğer tedavilerle birlikte tamamlayıcı uygulama olarak işlem önerilir.

     

    GENÇLİK AŞISI KONUSUNDA SIK SORULAN SORULAR

    Uygulama esnasında acı hissedilir mi?

    Anestezik kremle ve çok inca iğnelerle yapılan bir uygulama olması nedeniyle acı

    hissedilmez.İşlem sonrası hiçbir ac veya yanma işlemi oluşmaz.

     

    Uygulama ne kadar zaman alır?

    Uygulama süresi 15-20 dakikadır.

     

    Kaç seans uygulaması önerilir?

    7/10 gün aralıklarla 4 seans uygulanır. Uygulamanın 6 ayda 1 tekrarlanması önerilir.

     

     

    Hemen sosoyal hayata dönülebilir mi?

    Uygulama kısa sürelidir.Uygulamanın 6 ayda 1 tekrarlanması önerilir.

     

    Uygulama ne kadar süreyle kalıcıdır?

    6-8 ay boyunca etkisi devam eder.6-8 ayın sonunda dahi semptomların şiddeti uygulama öncesindeki haline dönmez.

     

    DİĞER TEDAVİLERDEN  FARKI NEDİR?

    • Orta ve derin dermise uygulanır.
    • Kolajen ve Elastin sentezini uyarır.
    • Fibroblast stimülasyonu sağlar.
    • Ekstraselüler Matriks’in rejenerasyonunu sağlar.
    • Hızlı sonuç verir.
    • Tekrar canlandırıp volume kazandırıcı etki gösterir.
    • Dolgu etkisi ve derin nemlendirme etkisi sağlar.

     

     

    İPLE YÜZ GERME (ÖRÜMCEK AĞI ESTETİĞİ)

    Ameliyatsız iple yüz germe işlemi aynı zamanda V Lift diye de bilinen, çok daha doğal görünen sonuçlar yaratan düz ya da kılçıklı ameliyat iplikleri kullanılarak yapılan germe tekniğidir. Aynı zamanda Kontür Lifti, Siluet Lifti, Rus ipi, Aptos, Anti-ptos İp Lifti, Örümcek Ağı Estetiği olarak da bilinir.

    Ameliyatsız iple yüz asma işlemi ise kılçıklı ve daha kalın iplerin kanül yardımıyla sarkan bölgelere yerleştirilerek askıya alınması yöntemidir.

    Örümcek Ağının Etkili Olduğu Yerler Nelerdir?

    • Yüzdeki kırışıklık ve sarkmalar
    • Göz kapaklarının altında bulunan kırışıklıklar
    • Kaş kaldırma
    • Çene altı ve gıdı bölgesi
    • Ağız, yanak ve dudaklarda bulunan kırışıklıklar
    • Üst boyun bölgesindeki derin kırışıklıklar

    ÖRÜMCEK AĞI ESTETİĞİNİN ETKİLERİ

    Örümcek ağı estetiği, daha güvenli ve çabuk sonuçlar görebileceğiniz, özellikle sarkan yanak ve çene görüntüsü için oldukça etkili bir yöntemdir. Bu işlemde elastikiyeti kaybolmuş bölgeleri tekrardan eski pozisyonuna getirmek için alerji yapmayan PDO ameliyat iplikleri kullanılır. Cildin altına minimal düzeyde girilen bu işlem sayesinde çok yoğun hazırlık ve uzun süren açık ameliyatlara göre daha uygun fiyata daha güvenli sonuçlar alınır ve bu sonuçlar yaklaşık 2 yıl kadar dayanır. Aynı zamanda hastanın işlem sonrasında günlük aktivitelerine dönmesi çok daha kısa sürmektedir.

    Ameliyata ihtiyacı ortadan kaldıran bu iple yüz germe işlemi (örümcek ağı estetiği), son dönemde basın tarafından da oldukça ilgi görmektedir. Popülerliği arttıkça uygulayan sayısı artan bu işlemin ancak, işinin ehli kişilerce yapılmasını tavsiye ediyoruz. Örümcek ağı iple yüz germe tekniği, çok kısa bir iyileşme sürecine sahip ve bazı doktorlar bu yüzden bu işlemi öğle-arası-lifti veya hafta sonu lifti olarak adlandırmakta, çünkü yalnızca 30 dakika içinde işlem tamamlanabiliyor.

    İYİLEŞME VE GÜNLÜK HAYATA DÖNME SÜRECİ

    Çoğu hasta hemen uygulama sonrasında günlük aktivitelerine dönmektedir. Bu süre zarfından önce ağzın çok geniş açılması veya abartılmış mimiklerin yapılmasından kaçınılmalıdır. İşlemden 3 hafta sonrasına kadar ise yüzün ovuşturulmasından ve yüz üstü yatmaktan kaçınılmalıdır. Yüze fazla baskı yapılmaması gerekmektedir.

    Bu 3 haftanın da sonunda işlem gören bölgeleri normal olarak hareket ettirmeye başlayabilirsiniz. İşlemin ardından ilk birkaç gün içerisinde bazı şişlik, kızarıklık veya morluklar olması doğaldır.Bunları azaltmak için buz kompresi uygulanması önerilmektedir. Hastanın yüzünde hissedeceği rahatsızlık hissi diğer cerrahi operasyonlara göre minimum düzeydedir ancak her deri altı işleminde rastlanabileceği gibi işlem sonrası ilk birkaç gün içerisinde hafif bir kaşıntı hissi görülebilir.

    İşlemin sonrasındaki ilk günde başınızı kaldırmak ve yüksekte tutmak, şişlikleri azaltmaya yardım eder. Sonuçlar ise işlemin hemen ardından kısmen fark edilse de tamamlanmış gerçek sonucu birkaç hafta sonrasında görebilirsiniz. Cilt dokusundaki ipleri ise cildin doğal kolajen formasyonu giderek etrafını sararak güçlenmelerine ve ilk altı ay boyunca etkisi kalıcı olarak devam edecek bir lift oluşturmaya yardım edecektir.

    LAZER EPİLASYON

    Lazer epilasyon nedir?

    Lazer epilasyon yöntemi, lazer ışınlarını kullanarak kılların yok edilmesidir. Hem erkek hem de bayanlarda uygulanabilen en popüler uygulamalardan biridir. Lazer epilasyon hekim gözetiminde uygulandığı takdirde hiçbir yan etkisi yoktur. Halk arasında sanıldığının aksine, lenf ve ter bezlerine, genital bölgeye ya da başka bir dokuya zarar vermediği FDA onayıyla ispatlanmıştır.

    Hastanemizde şuan hangi cihazı kullanıyoruz?

    Soprano ICE – BuzLazer™

    Lazer Epilasyon Nasıl Uygulanır?

    İşlem sırasında gözleri korumak adına özel gözlük kullanılmalı ve lazer epilasyonunun uygulanacağı bölge üzerinden herhangi bir yağ, krem, makyaj olmamalıdır. Uygulama süreleri kullanılan cihazlar ve yapılacak bölgelere göre değişkenlik gösterebilir. Örneğin ; yüz bölgesine 5-6 dakika , bacak bölgesine ise 1 saatlik bir sürede gerçekleşebilir. Soğutmalı lazer cihazlarında cildin ısınmasına izin verilmediğinden ciltte yanık oluşma olasılığı düşüktür. Uygulama esnasında tolere edilebilir hafif bir acı hissedilebilir. Lazer epilasyonu sonrasında kısa süreli kızarıklık meydana gelebilir bu durum geçicidir.

     

    Lazer epilasyon ne sıklıkla uygulanır?

    Lazer epilasyon başlangıçta yüz bölgesinde 4 -5 haftada bir,diğer vücut bölgelerinde ortalama 6-8 haftada bir uygulanır.Seans sayıları uzadıkça uygulama sıklığı azalır.

    Diode – Diyot Lazer Epilasyon

    Diod Lazer Epilasyon ciltte aldığı mesafe diğer lazer tiplerine oranla daha fazladır. Alexandrite lazer epilasyon yöntemine benzese de dalga boyu Diode Lazer de daha fazla olup 810 nanometredir. Diode lazerle derinde bulunan tüy köklerine rahatlıkla ulaşılabilir. Sadece açık tende değil, koyu ciltlerde kullanılabilen en uygun lazer tipi olan diode lazer hem kalın hem de ince tüylerde etkili bir lazer yöntemidir.Bu nedenle erkeklerde sırt ve yüz gibi alanlarda etkinliğe sahiptir.Buz lazer ile oldukça hızlı ve acı minimuma indirilerek yapılan epilasyon ile hem kadım hem erkeklerde en çok tercih edilen sistemdir.

    SAÇ EKİMİ

    SAÇ EKİMİ VE FUE YÖNTEMİ

    FUE(Foliküler Ünite Ekstraksiyonu) yönteminde saç kökleri lokal anestezi altında özel uçlu mikro motorlar ile tek tek alınarak saçsız alanlara, doğal saç çıkış açısı ve yönü dikkate alınarak yerleştirilir. Günümüzde, saç ekimi operasyonlarının çoğunluğunu FUE yöntemiile yapılmaktadır

    FUE yönteminde saçlar tek tek alınıp saçsız bölgelere nakledilir. Folikül çıkartma işleminden önce donör alandaki (Ense) saçlar kesilerek 1 mm olacak kadar kısaltılır. Lokal anestezik ilaç ile saç kökü alınacak ve ekim yapılacak olan bölge uyuşturulur. Mikro Motor ucu, saç kılını ortalayacak şekilde yaklaştırılır kılın çıkış açısına uygun olacak şekilde deriye batırılıp çekilir. Kıl, folikül ve onu çevreleyen mikroskobik doku ile birlikte, silindirik bir tarzda kesilmiş olur. Bir mikro penset ile nazikçe çekilir ve foliküler ünite gevsek tabandan ayrılarak gelir. Operasyondaki greftlerin zarar görmesini minimalize eden bu otomatik sistem sayesinde operasyon süreleri kısalmış, zaman biriminde alınan greft sayısı da artmıştır. Foliküler üniteler bu şekilde toplandıktan sonra saçsız alanda açılan çok daha küçük deliklere yerleştirilirler. Her bir foliküler ünite ortalama 2 ile 3 folikül barındırır.

    Fue yönteminin özellikleri şunlardır

    • Greftlerin alındığı bölgede doku alınmadan yalnızca ilgili kök üzerinde bire bir çalışılmaktadır.
    • Saç alınan bölgede kesi ve dikiş işlemi olmaz. Köklerin alındığı bölgede 06,07 mm den küçük çaplı sıyrıklar oluşur bu sıyrıklar bir kaç günde kapanır ve iz bırakmadan iyileşir.
    • Bu teknikle ense bölgesinden alınan greftler saç transferinde kullanıldığı gibi kaş, bıyık, sakal transferinde de kullanılmaktadır.
    • Bir seansta ortalama donör alanın durumuna ve ekilecek kök sayısına bağlı olarak 4.000 ile 5.000 kadar greft alınabilir.
    • Her greftte 1 ile 3 arasında saç teli bulunmaktadır. 1 greft saç, ortalama 2 – 2,5 saç teli kabul edilir.
    • Elde edilen kök sayısına ve açıklığa bağlı olarak santimetrekare başına 50 – 60 saç kökü ekmek mümkündür.
    • Ayrıca operasyon sonrası günlerde az ağrı olması ve iyileşme süresinin kısa olması da bu yöntemin tercih nedenlerindendir.

    Ekilen saçlar birinci ayın sonunda genelde dökülürler, saç ekiminden 2 – 3 ay sonra çıkmaya ve uzamaya başlar.

    1. ayda saçlar göz dolduracak kadar gelişir. Fakat en güzel halini ekilen saçların adaptasyon sürecini tamamladıktan sonra 1 – 1,5 yıl içerisinde alır. Ekilen saçlar dökülmemeye kodlanmış olan bölgeden alındığı için dökülmezler. Saçlar kişinin kendisine ait olduğundan aynı renk ve karakterde çıkar.
      Saç ekiminde var olan saç miktarı ve alınma şekli önemli olduğu kadar ekilen saçların yönü, ön saç çizgisinin doğallığı en az ekilen saç miktarı kadar önemlidir.

    Profesyonel bir ekip tarafından yapıldığında saç ekimi çok iyi sonuçlar verir.

    Ömür boyu uzayan saçlar insanın görünümünü değiştirdiği gibi psikolojisine de çok olumlu etkilemektedir.
    Saç Ekimi yetenek, görsellik ve tecrübe gerektirdiğinden özellikli bir bilimsel sanattır.
    Sağlıklı bir şekilde uzayan, doğal saçlara kavuşan insanların kendine olan güveni de artmaktadır.

    Ekili saçlar ömür boyu dökülmez. Ancak, ekim esnasında kendi saçınız varsa, kendi saçınız 45 yaşına kadar dökülebilir.Kendi saçınızın dökülmeme garantisini, takdir edersiniz ki kimse veremez.Kendi saçınız dökülürse, 1 seans daha saç ekimi yapılması gerekebilir.